Walk-IN Center Patient Portal Áraink
Idopontfoglalás

Mellkasi fájdalom ambulancia

Mellkasi fájdalom ambulancia

A hirtelen jelentkező mellkasi fájdalom ijesztő jelenség, és helyesen tesszük, ha orvoshoz fordulunk vele. A szakértő orvosi vizsgálat képes arra, hogy elkülönítse a szív eredetű fájdalmat a krónikus stressztől, a nyelőcső betegségeitől, a tüdő vagy a mellhártya megbetegedésétől, vagy akár a fájdalmat mellkasba sugárzó hasűri szervek problémáitól (hasnyálmirigy-gyulladás, epehólyag-gyulladás).

Mikor forduljon Ön a mellkasi fájdalom ambulanciához?

Különleges szakambulanciánkon célzott szakvizsgálatokkal azonosítjuk a mellkasi fájdalom eredetét. A legfontosabb célunk, hogy a legveszélyesebb okot, a koszorúér betegséget azonosítsuk vagy kizárjuk. Ambulanciánkon egyedülálló módon áll rendelkezésre a legmodernebb kardiológiai vizsgálóeljárások teljes köre. Várjuk Önt, ha az alábbi tüneteket észleli magán:

  • Terhelésre jelentkező mellkasi fájdalom az utóbbi két hónapban, de korábban koszorúér-betegségről nem tudtak
  • Terhelésre jelentkező nehézlégzés az utóbbi két hónapban, de korábban koszorúér-betegségről nem tudtak
  • Terhelésre jelentkező mellkasi fájdalom és/vagy nehézlégzés az utóbbi két hónapban ismert koszorúér-betegség esetén

Mi történik a mellkasi fájdalom szakrendelésen?

Az alapadatok (vérnyomás, pulzus, testmagasság, testsúly) felvétele és egy EKG-vizsgálat után Önt kardiológus szakorvos vizsgálja meg, akivel megbeszélik a panaszokat és kivizsgálási tervet állítanak fel. Ezt követően – az Ön igényeinek megfelelően akár még aznap – laborvizsgálatot (vérkép, vércukor, vérzsírok, máj- és vesefunkció), mellkasröntgent, szívultrahang vizsgálatot, koronária-CT vizsgálatot vagy 24-órás EKG-monitorozást (Holter) vagy 24-órás vérnyomás-monitorozást (ABPM) végzünk.

A mellkasi fájdalom ambulancián végzett kivizsgálás lehetséges eredményei

Kizárjuk a jelentős koszorúér betegséget (normális koszorúér állapotot vagy enyhe koszorúér meszesedést mutató koronária-CT eredmény.) Kizárjuk a jelentős koszorúér betegséget (normális koszorúér állapotot vagy enyhe koszorúér meszesedést mutató koronária-CT eredmény)

  • .Tájékoztatjuk arról, hogyan csökkentheti a szív és érrendszeri kockázatokat gyógyszerek nélkül.
  • Az eredmények alapján személyre szabott életmód tanácsadást és szükség szerinti gyógyszeres kezelési tervet állítunk össze Önnek.
  • Panaszai és tünetei és igényei alapján szakterületén kiemelkedő specialistához irányítjuk.

Jelentős koszorúér betegséget igazolunk

  • Szíveredetű mellkasi fájdalom (angina pectoris) esetén már a diagnosztikus tesztek eredménye előtt fontos a megfelelő anti-anginás kezelés beállítása és rizikócsökkentés.
  • Igazolt, jelentős szűkülettel járó koszorúér betegség esetén beállítjuk a koszorúér szűkület végleges megoldásáig (koszorúér sztentelés vagy koszorúér-bypass műtét) szükséges gyógyszeres kezelést és segítünk.

Foglaljon időpontot most!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról, informálódjon a legújabb szolgáltatásokról!