Walk-IN Center Patient Portal Áraink
Idopontfoglalás

Felnőtt veleszületett szívbetegség ambulancia

Felnőtt veleszületett szívbetegség ambulancia

A veleszületett szívbetegséggel élő gyermek többsége a sikeres gyermekkori szívsebészeti beavatkozásnak köszönhetően élheti meg a felnőttkort, azonban ők általában életük végéig különleges felügyeletet és követést igényelnek. A veleszületett szívbetegség típusától függetlenül, ezeknél a felnőtteknél általános a ritmuszavarok és a szívelégtelenség előfordulása. Számukra a felnőttkori döntések több tervezést és szakorvosi konzultációt igényelnek. A sport, a fogamzásgátlás, a gyermekvállalás, illetve munkavállalás is különleges kihívások elé állíthatja őket. Ambulanciánkkal a gyermekkor utáni kardiológiai követés folytonosságát kívánjuk megteremteni, illetve a rendszeres követés feltételeit biztosítani.

Mikor érdemes hozzánk fordulni?

  • Panasztól függetlenül, ha gyerekkorában rendszeres gyermek kardiológiai követésben részesült
  • Panaszmentesen, ha ismert a veleszületett szívbetegség, de nem volt szükség rendszeres követésre, vagy felmerül az örökletesség a családban (pl. pitvari septum defektus, bicuspidalis aorta billentyű)
  • Panaszok esetén, ha rendszertelenül gyors szívdobogást érez, fáradékony lett, kisebb terhelésre fullad, lábszárdagadás jelentkezik, vagy bármilyen mellkasi panasza van, vérnyomása magas, illetve ingadozik.
  • Ha terhességet tervez, vagy már kismama és veleszületett szívbeteg, vagy gyanú van rá
  • Ha pulmonalis hypertonia gyanú áll fenn.

Foglaljon időpontot most!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról, informálódjon a legújabb szolgáltatásokról!